Dinos Genidunijas i Emanuil Zerdevas (©Reuters)
Dinos Genidunijas i Emanuil Zerdevas (©Reuters)

Ništa od novog iznenađenja, okvir gola se urotio protiv Crne Gore! Bek Novog Beograda odveo Grke u polufinale

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.07.23. | 09:13

Dimitrios Skumpakis junak, Miroslav Perković tragičar…

Crna Gora je priredila iznenađenje, bacila je Hrvatsku na kolena, evropskog prvaka zaustavila je u osmini finala. Malo je falilo četi Vladimira Gojkovića da eliminiše i Grke, ali se okvir gola urotio protiv Ajkula. Bomba Dimitriosa Skumpakisa iz mrtvog ugla je od stative završila u golu, šut Miroslava Perkovića za peterce na prečki – 10:9.

Prvotimci Novog Beograda bili su u glavnim ulogama. Bek junak, centar tragičar. Sudbina se poigrala sa klupskim saigračima. Dimitrios Skumpakis je, ispostaviće se, rešio Crnu Goru u četvrtfinalu, odveo Grke među četiri najbolja na Svetskom prvenstvu, a lako je on mogao biti jedan od krivaca da je došlo do peteraca. Jer, zaradio je treće isključenje, omogućio crnogorskim Ajkulama da imaju napad za peterce sa igračem više. Do tada je besprekorno funkcionisao.

Izabrane vesti

Samo što je četvrtfinale počelo, Grčka je ostala bez jednog od najboljih – Aleksandrosa Papanastasijua. Prvotimac Olimpijakosa je bio ključan čovek u pobedi nad Amerikom, redovno puni sve kolone i daje ozbiljan odprinos u fazi odbrane. Zaradio je dve brze lične, u trećoj četvrtini u potpunosti ispao iz kombinacije i sve to moglo je da raduje Vladimira Gojkovića. Jer, olimpijski vicešampion nije isti sa i bez Aleksandrosa Papanastasijua.

Ipak, otvorilo je to novu dimenziju i igri Grčke. Konstantinos Genidunijas je dosta vremena proveo u igri i na levoj strani bazena, lopte su išle na najboljeg strelca, a on – parao mrežu. Nezaustavljiv je bio u prvom poluvremenu, sve mu je polazilo za rukom. Pronalazio je uglove, pucao i preko dva bloka, Petar Tešanović ostajao je kratak. Pomoć je imao od još dvojice KonstantinosaKakarisa i Juvecisa.

Centar Pro Reka carovao je na liniji dva metra, teško su uspevali da ga sačuvaju crnogorski bekovi. Preciznije da ostanu u igri, da ne naprave faul i omoguće ekipi Teodorosa Vlahosa da akciju završava sa igračem više i ima više mogućnosti za kombinatoriku. Grci su u više navrata imali tri gola prednosti, Crna Gora se mučila sa pozicionim napadom, ništa nije funkcionisalo u napadima šest na šest, ali jeste u situacijama sa igračem više.

U proseku su svaki drugi takav napad rešavali u svoju korist, sevale su levice Đura Radovića i Alekse Ukropine. Imala je dubinu Crna Gora u igri, imala je i šut sa spoljnih pozicija. Uspela je da optereti Grke isključenjima, Vladan Spaić da natera protivnike u završnici da naprave faulove i pride da pogodi iz okreta. Petar Tešanović je počeo i žive lopte da hvata, sve je išlo naruku timu Vladimira Gjokovića, a onda se ukazao Dimitrios Skumpakis.

Bek Novog Beograda je sa levog krila, gotovo iz mrtvog ugla provukao loptu kroz uši Petru Tešanoviću! Pogodio je duprotan ugao, uzdrmao konstrukciju gola i loptu od stative sproveo u mrežu. Mogla je Crna Gora u poslednjim sekundama do izjednačenja, savršenu priliku imao je Miroslav Perković i – promašio. Zakucao je loptu u prečku. Ništa od borbe za medalju za Crnu Goru...

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE – ČETVRTFINALE:                                 

Utorak

Grčka – Crna Gora 10:9

09.30: (1.40) Italija (8.00) Srbija (4.00)

11.00: (1.65) Mađarska (7.50) SAD (2.85)

12.30: (1.01) Španija (19.0) Francuska (16.0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

vaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija GrčkeSvetsko prvenstvo u vaterpoluTeodoros VlahosVladimir GojkovićKonstantinos GenidunijasKonstantinos KakarisAleksandros PapanastasijuPetar TešanovićĐuro RadovićAleksa UkropinaMiroslav Perković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara